четверг, 1 декабря 2016 г.

Виставка-ретро новорічної іграшки та листівок "Новорічні вогні".



Анонс
Виставка-ретро новорічної  іграшки та листівок "Новорічні вогні".
 (Бібліотека «Верхньотерсянської ЗОШ І-ІІІ ступенів» бібліотекар Застрожнікова Світлана Миколаївна)  
Незважаючи на важкі роки, обставини, новорічне свято живе, і зігріває людей . Виставка наочно демонструє «дух епохи» радянських  часів від 40до 80-х років минулого століття.  Напередодні Нового року люди все частіше заглядають у відділення зв'язку, щоб придивитися до вітрин з новорічними листівками, вибрати і потім відправити їх своїм друзям і родичам з побажаннями добра і щастя. Це хороша традиція, незважаючи на всі зміни і перетворення останніх років, збереглася в багатьох сім'ях. Як збереглося і дбайливе ставлення до листівк, що приходять поштою напередодні новорічного свята. І це не дивно, тому що з роками маленькі барвисті прямокутники з щільного паперу не тільки залишаються в пам'яті, а й перетворюються в документи своєї епохи.
В наше буремне сьогодення так іноді виникає бажання відчути себе дитиною та радіти святу. Новорічна виставка в бібліотеці надасть вам таку можливість
З 1 грудня 2016 року до 14 січня 2017 року в Верхньотерсянській шкільній бібліотеці триватиме  виставка-ретро новорічної іграшки та листівок"Новорічні вогні". Побувавши на виставціі, ви опинитесь у зимовій казці
На виставці представлене унікальне зібрання новорічних  ялинкових іграшок і листівок радянських  часів від 40до 80-х років минулого століття, які були виготовлені на території України.
 Скільки тепла, щирості в цих іграшках! Відвідувачі побачать усе різноманіття ялинкових прикрас, що різняться за формою,  розмірами, матеріалами:птахів і тварин, овочів, шишок куль і багато інших . Іграшки виготовлені із скла, вати, картону і пап'є-маше, збирали конструкції з трубочок і  стеклярусу на дроті.
Лише  бібліотека просить усіх цікавих за можливістю поповнювати колекцію

Відкриття – 1 грудня о 12:00.


Вхід вільний!
Верхньотерсянська ЗОШ
шкільна бібліотека 2 поверх